KOCAELİ / DİLOVASI - Dilovası Yahya Kaptan Anadolu Lisesi

Dilovası Yahya Kaptan Anadolu Lisesi

Mimar Sinan Mahallesi Bilali Habeş Cad. No 27 Dilovası/ KOCAELİ
Vizyon
Okulumuz, daha iyi bir eğitim seviyesine ulaşmak düşüncesiyle Sürekli yenilenmeyi ve kalite kültürünü kendisine ilke edinmeyi amaçlamaktadır. Yahya kaptan Anadolu Lisesi olarak kendisi ve çevresi ile barışık, paydaşı olmaktan gurur duyulan ve zevk alınan, kendine has bir kurum kültürü ve bilinci oluşturmuş mezunları toplumun saygı duyulan ve sevilen birer bireyi olmuş çevrede tanınan ve tercih edilen bir okul olmaktır. Yahya Kaptan Anadolu Lisesi insana değer katar.
Misyon
Yahya Kaptan Anadolu Lisesi olarak en büyük amacımız yalnızca lise mezunu gençler yetiştirmek değil, girdikleri her türlü ortamda çevresindekilere ışık tutan, hayata hazır, hayatı aydınlatan, bizleri daha da ileriye götürecek gençler yetiştirmektir. İdare ve öğretmen kadrosuyla bizler çağa ayak uydurmuş, yeniliklere açık, Türkiye Cumhuriyeti´ni daha da yükseltecek gençler yetiştirmeyi ilke edinmiş bulunmaktayız.
Doğal gaz
Ulaşım
Öğrenci ve Öğretmen ulaşımının büyük bir kısmı okul servis taşımacılığı ile gerçekleşmektedir. Dilovası-Diliskelesi, Dilovası-Gebze, Dilovası-İzmit, Dilovası-Hereke halk otobüsleriyle okulumuza ulaşım sağlanabilmektedir.
Mimar Sinan Mah. Bilal-i Habeş Cad. No:27 Dilovası/Kocaeli
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuzun bazı merkezlere olan uzaklıkları: Dilovası-İstanbul : 32 km. Dilovası-Gebze : 16 km. Dilovası-Körfez : 23 km Dilovası-izmit : 43 km.