KOCAELİ / DİLOVASI - Dilovası Yahya Kaptan Anadolu Lisesi

Nis

Dilovası Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün “18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” etkinlikleri kapsamında; “Çanakkale Ruhu” temalı Liseler arası Resim Yarışması düzenlemiştir. Adı geçen yarışmada 12F sınıfı öğrencilerimizden Melike NALBAT Dilovası İlçe Birincisi ve 11B sınıfı öğrencimizden Elif SARAR Dilovası İlçe üçüncüsü olarak okulumuzu gururlandırmışlardır.

Nis

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi, her yıl 18 Mart günü tüm Türkiye'de kutlanılan millî gündür. I. Dünya Savaşı sırasında 18 Mart 1915 tarihinde Osmanlı İmparatorluğu'nun zaferiyle sona eren Çanakkale Deniz Savaşları'nın anıldığı bu özel gün, her sene kutlanmaktadır.

Nis

12 Mart 1921 tarihinde TBMM´de yapılan oylama sonucunda Mehmet Akif´in şiiri, İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. Mehmet Akif Ersoy, verilen 500 liralık ödülü "Ben bu şiiri para için yazmadım." diyerek Türk ordusuna bağışlamıştır. Mehmet Akif, İstiklal Marşı´nı kitabı Safahat´a niçin koydurmadığı sorulduğunda "O benim değil, milletimindir." cevabını vermiştir.

Kas

Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu, büyük komutan, eşsiz devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebedi hayata intikalinin 85. yıl dönümünde milletçe şükranla ve rahmetle anıyoruz.

Kas

Makine İhtisas Organize Sanayi Yönetimi tarafından Türkiye Cumhuriyeti kuruluşunun 100.yılında sanatsal üretimi desteklemek, gelecek nesillere aktarmak için düzenlenen Cumhuriyet’in 100.yılı Resim Sergisini okulumuz öğrencileri ile birlikte ziyaret ettik.

Kas

24 Ekim - 4 Kasım Kızılay Haftası, Okulumuzda gerçekleştirilen programla kutlandı.

Kas

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kurulan Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü  büyük bir sevinç ve coşku ile kutlandı.

Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin gösterdiği eşsiz kahramanlığın, emsalsiz vatan ve bayrak sevgisinin, vazgeçilmez bağımsızlık isteğinin bir eseridir. Sarsılmaz inancı ve dirayetiyle özgür iradesini, ülkesini ve mukaddesatını korumak için tarihe altın harflerle yazılan bir istiklal mücadelesi veren aziz milletimiz, esaret zincirlerini kırarak bağımsızlığını elde etmiş ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur.

Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne, bölünmez vatan topraklarımız üzerinde, ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde özgürce yaşarken, cennet vatanımızı, mukaddes değerlerimizi ve bağımsızlığımızı daima muhafaza etmek için her türlü fedakarlığı göstermek, kahraman ecdadımıza minnet borcumuzdur. Bizler, asırların kazandırdığı birikimle aydınlık yarınlara doğru yol alırken toplumsal dayanışma ruhu ve gönül birlikteliğiyle her geçen gün daha da güçlenen ülkemiz için bıkmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz.

Kas

Cumhuriyetin ilan edilişinin 100. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Dilovası’nda da coşkuyla kutlandı.

May

Yahya Kaptan Anadolu Lisesi olarak  2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı II. dönem veli toplantısını 07.05.2023 tarihinde düzenledik. Öğretmenlerimiz ,velilerle bir araya gelerek öğrenciler ve eğitim süreci hakkında bilgilendirmede bulundu.

May

Okulumuzda bugün öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin katılımıyla gerçekleştirilen “Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı” başarıyla tamamlandı.

Nis

Tiyatro, sanatın tümü gibi bir okuldur. Eğitir, geliştirir insanı, dünyasının sınırlarını genişletir.

Mrt

Kariyer günleri kapsamında bu haftaki konuğumuz Uzman Dil ve Konuşma Terapisti Oğuzhan Köseoğlu oldu. Sayın Köseoğluna bizlerle değerli  bilgilerini paylaşığı için Yahya Kaptan ailesi olarak bir kez daha teşekkür ederiz.

Nis

Kariyer günleri kapsamında bu haftaki konuğumuz Eczacı Uğur AKTAY oldu. Sayın Aktay'a bizlerle değerli  bilgilerini paylaşığı için Yahya Kaptan ailesi olarak bir kez daha teşekkür ederiz.

Mrt

Veli toplantımızda  Öğrencilerimizin sınav hazırlığı başarı ve performans değerlendirmesi,Ösym sınav başvurusu ve onay detaylarını görüşmek üzere 14.03.2023 Salı günü saat 12.30 da okulumuzda 12. Sınıf öğrencilerimizin velileri ve  öğretmenlerimizin katılımlarıyla toplantımızı gerçekleştirdik.

Mrt

Dünyada her şey kadının eseridir.